Reglement Hengelclub De Bollekes

Wedstrijden:
1. Kampioenschap kent 13 wedstrijden waarvan de 10 beste in rekening gebracht worden voor de eindrangschikking. Wedstrijden starten om 9u/9u30 en 13u30/14u bij reeksen van 3 uur. Op openbaar water starten we om 11u en vissen 1 reeks van 5 uur. Trekking anderhalf uur voor aanvang. Andere aanpassingen worden tijdig gecommuniceerd. Vissen op het gewicht van een ganse dag en in 2 sectoren vanaf 10 deelnemers. Men krijgt punten volgens behaalde sectorplaats. Laagste sectorpunten, hoogste gewicht en bij gelijkheid van punten en gewicht, laagste plaatsnummer is de dagwinnaar.
Eindklassement: Laagste punten na beste 10 wedstrijden, vervolgens meeste eentjes en bij gelijkheid van punten en eentjes, de uitslag van wedstrijd 11 en vervolgens uitslag wedstrijd 12 en 13, is bepalend voor de einduitslag
Waardebons (+ trofee voor kampioen)volgens rangschikking.

2. Koningschap berekend door het gewicht van de 3 zwaarste vissen op kampioenschapwedstrijden bij elkaar te tellen. En vis per wedstrijd! Wie na samentellen het hoogste gewicht heeft, is koning. Bij gelijkheid van gewicht telt de zwaarste vis!
TOP 3 eindklassement koningschap ontvangen : waardebons (+ trofee voor koning).

Lidgeld:
om de huurprijs en toegang tot de verschillende hengellocaties te bekostigen is het lidgeld vastgelegd op 50 senior en 30 voor U21, dame of veteraan (vanaf 60). Afzonderlijke rangschikking voor U21, dame of veteraan is er vanaf 3 deelnemers.

Prijzen:
geen inleg voor kampioenschapswedstrijden. Voor kampioenschap heeft 1 op 3 prijs.

Reglement:
blijf onder alle omstandigheden sportief en help elkaar ipv elkaar te hinderen bij het vissen.
1. We volgen steeds het heersende vijverreglement.
2. Hengellengte: vaste stok van 11.5 meter (indien toegelaten), slaglengte vrij (indien toegelaten).
3. Dobber kan altijd lood dragen en steeds een enkele haak. Soms is een weerhaakloze haak verplicht "Goed voor vis, makkelijk voor visser"!
4. Geen gekleurde maden in Vlaams Gewest en waar toegelaten, zijn de kleine muggelarven beperkt tot 1 kg per wedstrijddag.
5. GEEN VERDERE BEPERKINGEN - de meeste vijverreglementen zijn beschikbaar op www.bollekes.be
Enkel vis aan eigen haak gevangen is geldig, ook "gepikkeld". Vissen gevangen in een ander snoer moet men terugzetten. Alle gevangen vis laat men wegen, ook bij het vroegtijdig stoppen. Niet deelname = 13 punten. Niet naleven van deze beperkte regels geeft strafpunten gelijk aan het aantal leden van het lopende seizoen, deze uitslag kan men ook niet schrappen.
De Bollekes zijn een club voor plezante, leuke leden..... Verliezen doe je toch eens en is geen ramp. ;-) . Eenvoudige regels, voldoende vrijheden, nu ze nog vangen, veel visplezier.

Signalen:
• 1ste signaal : 15 minuten voor aanvang wedstrijd
• 2de signaal : 5 minuten voor het begin of start voederen / alle haken uit het water bij startsignaal
• 3de signaal: : start wedstrijd / bijvoederen - cuppen "priezen" met één greepsbolletjes (indien toegelaten)
• 4de signaal: : 5 minuten voor einde wedstrijd
• 5de signaal: • Einde wedstrijd, gehaakte vis landen binnen de 10 minuten.


Maestro:
Trofee + waardebon voor wie 3 wedstrijden na elkaar kan winnen binnen 1 seizoen.

Record vis:
Trofee + waardebon voor de zwaarste vis aller tijden bij de Bollekes tijdens een wedstrijd van het kampioenschap. Momenteel = 15,880 kg op naam van Steven Van Eygem.

Record vangst:
Trofee + waardebon voor de het hoogste vangstgewicht aller tijden bij de Bollekes tijdens een wedstrijd van het kampioenschap. Momenteel = 327,500 kg op naam van Leander Martens.